Rendőrségi

2010.09.28. 12:24

17 éves autós sodort el egy kislányt

Elsodort kocsijával egy kilencéves kislányt, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről egy fiatalember Szegeden; a tizenhét éves fiú ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden.

MTI

Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a helyszíni szemle adatai alapján a szegedi fiatalember az általa vezetett személykocsival haladt Szegeden, a Csorba utcában hétfőn. Az Olajbányász térnél lévő kijelölt gyalogos átkelőhelynél megállt, mivel neki jobb kéz felől három kislány állt a járdán. Ezt követően, amikor a 9 éves kislány lelépett az úttestre, az autós is elindult, aminek következtében a visszapillantó tükörrel elsodorta a gyereket és áthajtott a lábfején is. A fiatalember azonban nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A gyerek könnyebben megsérült.
   
A tanúk elmondása alapján a szegedi rendőrkapitányság azonosította a bűncselekmény gyanúsítottját, akit még az este folyamán előállítottak. Gyanúsítottkénti kihallgatása során a vallomástételt megtagadta - tette hozzá a hadnagy.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!