Rendőrségi

2009.06.18. 02:29

Éjszakai lakástűz (fotókkal)

Zalaegerszeg (hp) - Tegnapra virradóra éjszaka lakástűz volt a Kosztolányi utca 2-es számú háztömbben. Az egyik lakás gyulladt ki, amelynek lakója égési sérüléseket szenvedett. Az éjszaka folyamán a lépcsőház lakóinak több órára el kellett hagyniuk az épületet.

Hajdu Péter

Éjszaka 1 óra 50 perckor kapták a riasztást a tűzoltók, s s hajnali fél négyre végeztek. A lakás tulajdonosát a mentők égési sérülésekkel kórházba szállították, de tegnap haza is engedték. A tűzeset szerencsétlenül járt kárvallottját, Miklós Amáliát tegnap felkerestük.

Az épület lépcsőháza az első emelettől - ahol a tűz volt - felfelé fekete a koromtól, az említett lakás nyitva, ajtajában rokonok álltak.


Miklós Amália Olaszországba indult volna reggel...

- Ma reggel mentem volna Olaszországba, nézze, itt van becsomagolva a holmim - mutatta az előkészített szatyrokat Miklós Amália. - Fél egykor lefeküdtem, majd arra ébredtem, hogy nagy világosság van. Lángokban állt a televízió, és a függönyeim is tüzet fogtak. Pléddel próbáltam oltani, aztán kifutottam a konyhába. De már betelefonáltak a tűzoltóknak, az udvarról látszott, hogy ég a szoba. Kimenekültem a lépcsőházba, és felkiabáltam a lakókat - mondta el megrázó élményét a 40 négyzetméteres, szoba-konyhás lakás nyugdíjas lakója, s azt is, hogy nincs biztosítása.

Nemrég cserélték újakra az ablakokat, most elölről lehet kezdeni, a lakás lakhatatlan.

- Voltak kint reggel a tűzoltóktól, a szakértő azt mondta, a tévé gyulladhatott ki, láttak már ilyen esetet. Pedig kikapcsoltam este. Még le sem telt a garanciája a készüléknek - mondta Miklós Amália. 


A szoba teljesen kiégett

Ottjártunkkor éppen a lakáskezelőtől várta, hogy kimennek hozzá felmérni a károkat, amelyeket milliós nagyságrendűre becsült.

Egy lakó elmondása szerint a lépcsőházból 12 embernek kellett éjszaka elhagynia a lakását, és hajnalban fél négy körül mehettek vissza. A tűzoltóság hivatalos közlése szerint a tűz keletkezésének okát még vizsgálják. 

Ez év január 1-jétől tegnapig 290 esetben vonultak ki az egerszegi tűzoltók tűzoltáshoz, illetve műszaki mentésekre. A kivonulások közül 137 alkalommal mentek tüzet oltani. Az eddigi tűzesetek közül a tegnapival együtt 24 volt úgynevezett otthon jellegű, lakás-, illetve pincetűz. 



A TV volt a hibás?


ZH fotók: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!