Reklám

2010.11.26. 11:18

Érdemes több részletben lekötni a terményünket

Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. terménykereskedelmi üzletágának vezetője mutatja be, hogy miként tud egy zalai középvállalat az erős terménypiaci versenyben is sikeres lenni.

zaol.hu

A Baki Agrocentrum Kft., Zala megye meghatározó integrátoraként finanszírozza a térség repce, búza, kukorica, szója és napraforgó termelését a vetéstől a termény értékesítéséig. A termelők vetőmag, műtrágya és növényvédő szer ellátásán túl a cég egész évben vásárol fel terményeket, melyeket meghatározóan külföldi piacokra értékesít. Balogh Ádám, a Baki Agrocentrum Kft. terménykereskedelmi üzletág vezetője mutatja be cégük 15 éves terménykereskedelmi tevékenységét.

- Milyen körben működik a terményfelvásárlás, kizárólag az integrátori körbe tartozó partnerekre vagy bárkire kiterjed?

- A termények nem csak az általunk finanszírozott termelőktől vásároljuk fel, hanem természetesen számos olyan partnerünk is van, akivel csak terményfelvásárlás területén állunk kapcsolatban.  A terménykereskedelmi tevékenységünk eredetileg meghatározóan Zala megyére terjedt ki, de ma már számos partnerrel működünk együtt Vas és Somogy, illetve Baranya megyében.

- Mi lesz a felvásárolt termény további sorsa?

- Cégünk termény forgalma évente mintegy 100 ezer tonna, melyet Nyugat-Magyarországon vásárolunk meg termelő partnereinktől, és nagy részben exportáljuk. Mind az export piacon, mind belföldön közel 35-40 termény vevővel működünk együtt, annak érdekében, hogy a termelőknek mindig a legjobb és legbiztonságosabb értékesítési lehetőségeket tudjuk nyújtani.

- Mit javasolnak a termelőknek, mire figyeljenek a terményértékesítés során?

- Még hosszú elemzések során sem lehet tudni, hogy holnap merre mozdul a piac, ezért azt javasoljuk a termelőknek, hogy azon az áron, ahol ők eredményt realizálnak a termelésen, ott el kell adni az árut! Érdemes minél több részletben, eltérő időpontokban lekötni terményünket, így nagy esélyünk van egy jó átlag értékesítési ár realizálására kivédve a hektikus nemzetközi áringadozásokat.

- Milyen előnyöket nyújtanak a termelőknek a termény értékesítés terén? Miért érdemes a Baki Agrocentrumot választani?

Széleskörű partnerhálózatunknak köszönhetően minden nap aktív szereplői vagyunk a nemzetközi terménypiacnak, friss információkkal rendelkezünk a piaci folyamatokról. Termelőinket a jobb döntéshozataluk érdekében idén szeptembertől a weboldalunkon is (www.baki-agrocentrum.hu) folyamatosan tájékoztatjuk a piaci tendenciákról, lehetőségekről. Megbízható és biztos fizető partnereként kiemelt figyelmet fordítunk a szerződéses megállapodások betartására. Továbbá cégünk rendelkezik egy akkreditált gabonalaboratóriummal, mely akár 48 órán belül akkreditált eredményeket szolgáltat partnereinknek. Az idei évtől toxin és alveográfos (W és P/L) vizsgálatokat is végzünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!