Púder Nélkül

2014.10.15. 11:30

Mit tehetünk a hasi görcs ellen?

Zalaegerszeg - Kevés kellemetlenebb dolog lehet egy nő életében, mint a menstruációs hasi görcs. Ám nem minden esetben a gyógyszer az egyetlen megoldás.

Munkatársunktól

Meleg vizes palackkal vagy elektromos melegítőpárnával hatékonyan kezelhetjük például. A meleg serkenti a vérkeringést, lazítja az izmokat, ezáltal oldja a görcsöt. Miközben a hasunkra helyezzük a meleg, de nem forró párnát, ügyeljünk rá, hogy próbáljuk magunkat minél jobban ellazítani.

A hasunk finom simogatása, masszírozása is segítheti az ellazulást, ugyanúgy, ahogy a különböző jóga nyújtógyakorlatok is. A meleg fürdő jótékony hatását már régóta ismerik a lányok, asszonyok, ehhez ajánlanánk még finom illóolajat, például levendulát, ami ellazít és csökkenti az idegi feszültséget is. A megfigyelések szerint azok a nők, akik rendszeresen szednek vitaminokat – különös tekintettel a C és E vitaminra–, kevesebb görcsölnek, mint társaik, ezért érdemes ezt is megpróbálni, mielőtt komolyabb gyógyszerhez nyúlnánk.

A legmakacsabb fájdalom ellen még egy tippet ismertek nagyanyáink: próbáljunk meg elaludni. Mire felébredünk, a fájdalomnak már csak hűlt helyét találjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!