Pórszombat

2016.09.08. 16:13

Új, a település címerével díszített táblák jelzik az utcákat és a fontosabb helyeket Pórszombaton

Pórszombat – A fejlesztés az erre közlekedőket szolgálja.

Korosa Titanilla

– A régi utcajelző táblák már tönkrementek, ezért vált indokolttá a cseréjük – tájékoztatta lapunkat a legújabb fejlesztésről Tánczos László, a település polgármestere. – Szükség van erre amiatt is, hogy az ide érkező idegenek tájékozódni tudjanak. Előfordul, hogy a mentőt vagy az orvosi ügyeletet riasztják éjszaka, vagy akár nappal is és így gyorsabban megtalálják a beteget, sérültet. Nem utolsó sorban, településünkön, a Petőfi utcában él Kovács Gyula erdész, akit gyakran, szinte naponta keresnek fel az ország számos pontjáról és sokszor érdeklődnek a helybéliektől, merre keressék, így most már őt is könnyebben megtalálják.

Tánczos László polgármester mutatja a Kossuth és Petőfi utcák kereszteződésénél lévő táblát

Pórszombaton hat utca van, összesen kilenc csomóponton, kereszteződésben helyeztek el jelzőtáblát.

- A mai kor kívánalmainak megfelelő táblákat készíttettünk, visszaverik a lámpák fényét, így nemcsak nappal, hanem éjszaka is jól láthatóak. Igyekeztünk minden fontos részletet elhelyezni ezeken, és minél több helyet jelölni, így többek között külön jelöltük a nehezebben megtalálható portákat, illetve Medes-hegyet is külön kitábláztuk, hiszen ez turisztikai szempontból is fontos. Emellett a temetőt, a sportpályát és a helyi külföldi tulajdonban lévő céget is könnyebb már megtalálni a táblák segítségével. Tervezünk még egyet az önkormányzat épületére és a faluköszöntő táblát is pótoljuk még. Tervben van, hogy virágládákat helyezünk majd el a táblák alatt, ezzel is felhívva rájuk a figyelmet, illetve így is színesítjük a falut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!