Pórszombat

2016.04.18. 10:43

Környezetvédelmi napot tartottak Pórszombaton és Kutánszegen is

Pórszombat/Kutánszeg - Az elmúlt hétvégén mindkét településen környezetvédelmi napot tartottak.

Korosa Titanilla

Kustánszegen szombaton Göcsej Horgászegyesület több tagja is részt vett a tó környezetének szépítésében. A fűnyírás mellett munkát adott a civileknek a vadak - szarvasok és vaddisznók - okozta károk helyreállítása is. Az állatok a természet közelsége miatt átjárnak ezen a területen, ezeket a pusztításokat helyreállították a környezetvédelmi nap folyamán. Az egyesület a jövőben több hasonló, környezetszépítő megmozdulást is tervez.

A pórszombati résztvevők csoportja: Vincze Szabolcs, Tánczos László polgármester, mellette Szabó Viktória, Bagó Lilla, Rákos Dorka, Tánczos Nóra

Pórszombaton a környezetvédelmi nap keretében a településen élő környezetmérnök, Vincze Szabolcs tartott előadást a veszélyes hulladékokról, valamint a szemét gyűjtéséről és a feldolgozásáról. Vasárnap pedig hulladékgyűjtési akciót szerveztek a helyiek részvételével, amely során az önkormányzathoz tartozó utak mentén gyűjtötték össze a szemetet, valamint a vízelvezető árkokat is tisztították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!