Otthon

2011.04.19. 05:28

Készítsünk cserépből nyuszit!

Az otthonunk dekorálása szempontjából a karácsony a legfontosabb ünnepünk, ez tény, de az is igaz, a húsvét mindenképpen a második ebben a sorban.

Horváth Viktória

- A asztali díszek közül a különböző kosárkák, vázák és terítők szerepelnek a vásárlók kedvencei között. A minták itt is hasonlóak, mint az ajtó és ablakdíszeknél: nyuszi, barka, tojás, csibe és virágok. Az asztali vázába a tojásfán kívül még aranyesőt is állíthatunk, amivel még tavasziasabbá varázsolhatjuk otthonunk légkörét a téli szürkeség után - tudtuk meg Dömők Ildikótól, aki lakásdekorációval foglalkozó boltot vezet. - Húsvétkor előtérbe kerülnek az élénk színek a dekorációban: citromsárga, narancs, fűzöld és pink.


Magunk is készíthetünk dekorációt, s ehhez csupán néhány apróságra van szükségünk. Íme a cserépnyuszi elkészítése: a hobbiboltokban kapható apró méretű cserép, de akár nagyobbal is megpróbálkozhatunk, ez lesz a nyuszi teste, lefesthetjük a kisebbeket akár körömlakkal is, a nagyobbakra akrilfestéket vagy textilt ajánlunk. Vegyünk a cserép méretével arányos papírgolyót, erre filctollal rajzoljuk meg az arcát a nyulacskának. A dekorgumiból vágjuk ki a füleket (fehér a külső és rózsaszín a belső része), illesszük a fejet a cseréptörzsre, a füleket a papírgolyóra. Apró papírgolyókból készülnek a kezei, végezetül jönnek ugyanúgy dekorgumiból a talpacskák. Egy masnival még elegánsabbá tehetjük a nyulunkat, ami lehet selyemszalag, de akár raffia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!