Emléklapátadó

2024.06.20. 12:56

Kövér László: alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki

Alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki és hozhat gyarapodást - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön az Országházban, a szakmai versenyek legjobbjainak rendezett ünnepségen.

MW

A szakmai versenyek legjobbjai kaptak emléklapot az Országházban

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Kövér László az országos szakmai tanulmányi és a szakma kiváló tanulója versenyek dobogós helyezettjeinek és felkészítőiknek rendezett emléklapátadó eseményen úgy fogalmazott, a mostani, vészterhesen forrongó világban a magyarság legfontosabb döntése, hogy boldog békeidőket akar élni. Békét, amelyben a munka alakítja az életünket és nem a háború, mivel alkotómunka csak béke idejében teljesedhet ki és hozhat gyarapodást - mondta. 

Ennek alátámasztásaként az 1867 és 1914 közötti, boldog békeidőknek nevezett korszakot említette, amikor Budapest városmagja a historizáló építészeti műfaj világélvonalába került. 

Az, hogy ki milyen pályát tud befutni, függ az ember készségeitől és képességeitől, a tehetségtől és a befektetett munkától, a jól felhasznált időtől és lehetőségektől, a segítség elfogadásától és a tanítás befogadásától, valamint az őt körülvevő közösségektől is

 - mondta Kövér László. 

A díjazottakat méltatva kiemelte, hogy kemény munkával verekedték be magukat a legjobbak közé, indulásuk nagyszerű volt, "s ha a folytatásra tekintünk, mindenhol komoly lehetőségeket, nagy ígéreteket látunk". 

Kövér László azt kívánta, hogy a fiatalok "fussák meg a szakmai pályájukat úgy, hogy teljes életet élhessenek, és gyarapítsák családjukat éppen úgy, mint közös hazánkat".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában