Az Igazság órája

2024.06.23. 10:30

Az EU bíróságát nem is érdekelte a valóság (videó)

Brüsszelben semmit nem akarnak adni a megerősödött jobboldalnak.

MW

Illusztráció/ Migránsok az egyik párizsi migránstáborban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Teresa Suárez

Az Európai Unió Bíróság úgy büntette egymillió euróra Magyarországot a migráció ellenzése miatt, hogy az Európai Bizottság csak 60 ezres bírságot kért a keresetében – emlékeztetett Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Kovács István. Az AK stratégiai igazgatója ezt úgy érzékeltette: ez olyan, mintha mondjuk egy adóügyben a NAV háromszázezer forintra perelne valakit, ám a bíróság halálbüntetést szabna ki rá a végén.

A testületet nem is érdekelte, hogy mi történt, a lényeg, hogy itt van az az ember, akit már el akartak ítélni régóta, szabjuk ki rá a lehető legsúlyosabb ítéletet, küldjük a siralomházba!

– fejtette ki Kovács István.

Az Európai Unió is egy kicsit úgy néz ki, hogy, ha a tendenciákat nézzük, akkor a jobboldali erők erősödtek, a zöld és a liberális pártok gyengültek az Európai Parlamenti választáson, hiába ez a helyzet, ugyanazt a leosztást próbálták meg első körben átvinni a választások után, mint ami eddig volt – hangoztatta Szikra Levente, az AK vezető elemzője. Ugyanazok a frakciók kapták a vezető helyeket Brüsszelben, akik eddig is: a néppárt, a szocialisták és a liberálisok. És semmit nem kaptak a jobboldali erők, legalábbis eszerint, az első javaslat szerint – tette hozzá.

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke eljött Budapestre, és klasszikus német arroganciával elmondta, hogy mik a feltételei annak, hogy a Tisza Párt csatlakozzon a néppárthoz – mondta Kovács István. Ezek: Ukrajna maximális támogatása és jogállamiság, ami a gender és a migráció támogatását jelenti. Magyar Péter ezeket mind kipipálta, üdvözölték is a frakcióban – fejtette ki a stratégiai igazgató.

Szikra Levente a Momentum kapcsán megjegyezte: halottról vagy jó, vagy semmit. Annyi „jót” el lehet mondani az Európai Parlamentből kieső pártról, hogy legalább annyival őszintébbek voltak mint a Tisza Párt, hogy ők a liberális frakcióba ültek be, tehát tudtuk, hogy egy globalista, liberális, progresszív politikai erőről van szó. A Tisza megpróbálja ezt a konzervatív jobbközép mázat fenntartani, de a következő hetekben ki fog derülni, hogy mi a helyzet a valóságban – hangsúlyozta a vezető elemző.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézheti, hallgathatja meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában