Genderlobbi

2023.06.26. 06:46

David Pressman felkarolta a hazai LMBTQ-szervezeteket

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete nyíltan támogatja az LMBTQ-közösségeket, rendezvényeiken is rendszeresen megjelenik, miközben a kormányt és a gyermekvédelmi törvényt bírálja – számol be róla a Magyar Nemzet.

MW

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete az érkezése után tartott sajtótájékoztatón a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Annak fényében, hogy immár 22 éve egynemű párkapcsolatban él, nem meglepő, hogy kinevezése óta az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete már számos alkalommal foglalt állást a magyarországi LMBTQ-közösségek mellett. 

A Magyar Nemzet felidézi, hogy 

Pressman korábban az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben, sőt hozzá fűződik az az elnöki irányelv is, amely az Egyesült Államok emberi jogi politikájának központi elemeként határozta meg a nemzetközi LMBTQ-jogok helyzetét. Ezenfelül Pressmanhoz köthető az a globális diplomáciai kampány is, amelynek eredményeként az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) történetében először egy olyan határozat látott napvilágot, amely az LMBTQ-jogokat emberi jogként ismerte el.

Budapesti munkája kezdetével az újonnan kinevezett nagykövet a hazai LMBTQ-közösségeket és „civil” szervezeteket is csakhamar felkarolta – jegyzi meg a lap. 

Az elmúlt csaknem egy évben kapcsolatot épített a hazai LMBTQ-szervezetekkel, nemrégiben pedig a Pride-hónapra hivatkozva összehívta a másságukat nyíltan vállaló, ismert magyar személyeket, köztük az LMP társelnökét, Ungár Pétert, a DK pártigazgatóját, Sebián-Petrovszki Lászlót, illetve Barabás Richárdot, a XI. kerület párbeszédes alpolgármesterét. 

Ezt követően az amerikai nagykövet a 28. Budapest Pride Fesztivál megnyitóján is részt vett, ahol terjedelmes beszédében a magyar kormányt bírálta, a 2021-ben elfogadott gyermekvédelmi törvényt a holokauszthoz, a magyar többségét pedig habarcshoz hasonlította, akik hallgatásukkal összetartják a gyűlölet falát.

A diplomata jó viszonyt ápol a Szivárványcsaládokért Alapítvánnyal is, amelynek egy múltkori A család az család elnevezésű rendezvényére az ikerfiaival együtt látogatott ki.

Az RTL beszámolója szerint a rendezvény célja − amelyre állítólag kétszáz szivárványcsalád látogatott el −, hogy megmutassák, „az alaptörvény ma nem reprezentál minden családot Magyarországon”. 

A magyar kormány által elfogadott alaptörvény, illetve a gyermekvédelmi törvény kezdetektől az LMBTQ-lobbicsoportok és a balliberális politikai erők kereszttüzében áll. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában