Vallásellenes megnyilvánulások

2022.04.21. 14:56

Ismét a hívőket támadja a baloldal

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán panaszkodott egy sort arról, hogy Magyarország kormánya támogatta a sátoraljaújhelyi Krisztus-kőkereszt felújítását. Gyurcsány Ferenc már évekkel ezelőtt felvázolta a baloldal követendő vallásellenes ideológiáját, amelyet nemcsak a szivárványkoalíció politikusai, de baloldali művészek, újságírók is népszerűsítenek.

Már Krisztus kőkeresztjén is a kormánypropaganda harsog

– kezdte bejegyzését a baloldali politikus a Magyar Nemzet cikke szerint. Hadházy azt nehezményezte, hogy a frissen átadott feszület alá kiírták, hogy „Állíttatta: Magyarország kormánya támogatásával Sátoraljaújhely város német nemzetiségi önkormányzata.” A Budapest 4. választókerületében április 3-án győzelmet arató baloldali képviselő megjegyezte, hogy „lassan a templomok ajtaja fölé is kiírhatják, hogy sponsored by Fidesz…”

Felmondanák a vatikáni szerződést

Nem a Momentum újonnan megválasztott parlamenti képviselője az első baloldali politikus, aki a hitéleti támogatásokat fájlalja. A baloldal vallásellenes ideológiáját korábban Gyurcsány Ferenc vázolta fel. Az akkor meghirdetett program egyik pontjában a DK vezére azt ígérte, hogy ha kormányra kerülnek,

felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást.

Érdemes megjegyezni, hogy a vatikáni szerződést, ami – a balliberális propaganda hazugságaival szemben – nem valamiféle titkos privilégiumokat nyújtó megállapodás, I. 2. cikke például így szól: „Az egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.” Gyurcsány azonban nemcsak a hívők és a nem hívők jogegyenlőségét biztosító szerződés felmondását tervezi, hanem a történelmi egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást is megvonná, amivel gyakorlatilag azok alapműködését sodorná veszélybe.

Sőt, a baloldal legerősebb pártjának vezetője szerint Magyarországon a vallásos meggyőződésnek a legszentebb magánügynek kell lennie. Az már csak mellékes, hogy miniszterelnöksége idején Gyurcsány a Vatikánba járt szidni a magyar papokat, az imádkozó gyerekek látványát blaszfémiának nevezte, pártjával pedig eltörölte volna a gyónási titoktartást.

„Belepisilni a szenteltvíztartóba”

Nem csak Hadházy Ákos igyekszik megfelelni a gyurcsányi ideológiának. Karácsony Gergely szerint például „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

– vélekedett a Klubrádióban Karácsony Gergely főpolgármester. De a Jobbik is betagozódott a vallásgyalázó baloldali pártok sorába. Sőt, mi több, igyekszik minél előbb és a lehető legkönnyebben integrálódni – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a párt egy kereszténygyalázó „mémet” tett közzé a Facebookon.

Forrás: Facebook

Belterjes szakma

Nemcsak a politikusok, de egyes balliberális művészek, újságírók is a gyurcsányi ideológiát követik. Pápai Gábor karikaturista már évtizedek óta viccet csinál mindenből, ami keresztény és magyar. A legtöbbeknél a Jézus Krisztust és Müller Cecíliát ábrázoló „műve” verte ki a biztosítékot, amit nehéz másképp értelmezni, mint nyílt kereszténygyalázást.

Forrás: Vasárnap.hu

A szakma belterjességét jól mutatja, hogy a blaszfém rajzot a Magyar Újságírók Szövetségének karikaturista-szakosztálya 2020 legjobb karikatúrájának választotta, és ami még ennél is abszurdabb:

a DK-s Niedermüller Péter társaságában Pápai Gábor is antirasszista díjat kapott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől.

Pápaihoz hasonló módszert vetett be a keresztények gyalázására Szegő Péter. A Népszava publicistáját Müller Cecília nyakláncának keresztje dühítette fel.

Lehet, hogy tök mellékesnek tűnik, mindenesetre ha én lennék a miniszterelnök, megkérném a Nemzet Cilikéjét, hogy közszereplései alkalmával legyen kedves levenni a keresztet a nyakából. Szekularizáció mint olyan

– írta a Facebookon Szegő, aki később törölte a posztot.

Borítókép: Fekete-Győr András és Hadházy Ákos (MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában