Megint kiderült

2022.03.19. 16:00

Iványi Gábor elismerte: támogatja a fegyverszállítást Ukrajnába

Iványi Gábor a baloldal március 15-ei rendezvényén tett kijelentése után most egy interjúban újra megerősítette: „nem tiltakozna” az ellen, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának.

„Vita indult az egyházunkban és az egyesületünkben arról, hogy szabad-e nekünk golyóálló mellényt küldenünk Ukrajnába. Nem tudom pontosan, mi a helyes megoldás. Az bizonyos, hogy gyáva és gonosz cselekedet nem megsegíteni valakit, aki a függetlenségéért, az életéért küzd” – idézi Iványi Gábor szavait a Mandiner a Népszavának adott interjúja alapján. 

Az interjúból kiderül, hogy egyelőre nem küldtek, csak megnézték, mennyibe kerül: 18 ezer forinttól 100 akárhány ezerig. Lehet, hogy fognak küldeni. A baloldalt támogató lelkész arra a kérdésére, támogatná-e, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának, azt felelte:

Nem tiltakoznék ellene.

Ahogy  azt az Origo megírta, a baloldal március 15-ei budapesti rendezvényén háborús hangulatkeltés hangzott el Iványi Gábortól, aki nemzeti szégyennek nevezte, hogy a kormány nem küld fegyvereket Ukrajnába. De Gyurcsány Ferenc baloldali jelöltje, Márki-Zay Péter és más baloldali politikusok is arról beszéltek korábban, hogy hazánknak fegyverrel és akár katonákkal is segítenie kellene Ukrajnát. A baloldal veszélyes terveinek a megvalósulásával Magyarország kétségkívül belesodródna a háborúba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában