Gubás Gabi játssza Gyurcsány feleségét az Elk*rtuk című filmben (videó)

A színésznő szerint Dobrev Klára szerepe nála volt a legjobb kezekben.

Forrás: Megafilm

Fotó: TAMAS DOMBOVARI

A Megafilm által gyártott, első magyar politikai krimi múlt héten debütáló traileréből a szemfüles nézők már kitalálhatták, hogy Gyurcsány Ferenc feleségének bőrébe Gubás Gabi bújt. A színésznő a szerepről először az „Elk*rtuk” című nagyjátékfilm hivatalos Facebook-oldalán mesélt egy interjúban, amiből kiderül, miért vállalta el a szerepet.

„Érdekes, hogy amikor először elolvastam a forgatókönyvet, megfogalmazódott bennem, hogy ez a történet első sorban emberekről szól, éljenek bárhol, legyenek bárhol, álljanak bármilyen oldalon, mindig a cél szentesíti az eszközt, csak nem mindegy, hogy mi a cél és mi az eszköz”

-mesélte Gabi, aki izgalmas kihívásnak találta a politikusnő szerepét.

„Most, hogy leforgattuk a filmet, arra jutottam, hogy nálam volt Klára szerepe a legjobb kezekben” – vélekedett Gubás Gabi.

Gubás Gabi
Fotó: Megafilm

Felmerülhet a kérdés, vajon egy jelenleg is aktív politikusnőt mennyire nehéz hitelesen megformálni egy nagyjátékfilmben?

„Alapvetően mindig úgy nyúlok egy szerephez, hogy megpróbálok legalább egy közös pontot találni köztem és a karakter között, ami aztán segít az összekapcsolódásban, mintegy láthatatlan köldökzsinór… ...Nem volt ez másképp Klára szerepével sem. A közös pont: a férje melletti kitartás és maximális lojalitás. Keith English-el, a film rendezőjével szinte szavak nélkül egyre gondoltunk az első találkozáskor, ugyanaz a gondolat fogalmazódott meg benne is, mint bennem, hogy szeretnénk, ha Klára emberi arcát még jobban kidomborítanánk a filmben” – mesélte Gabi.

Az október 21-i premierig még számos kérdés maradt az idei év legjobban várt filmjével kapcsolatban, a legfőbb azonban továbbra is az, hogy ha Gabi alakítja Dobrev Klárát a filmben, vajon ki játssza Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt?

„A gyerekeimnek is azt tanítom, hogy ne spoilerezzenek, amikor leülünk megnézni egy filmet, amit már ők láttak, úgyhogy ezt most én se tenném” – mondta sejtelmesen Gabi.

A történet szerint amikor a fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt és a fiatalok egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában