szép eredmény

2017.09.21. 18:19

Magyarország is ott van a világ tizenöt legbékésebb országa között

A The Daily Telegraph a globális békeindex alapján rangsorolt.

Az újság csütörtökön, a béke nemzetközi napján közölt listát a világ tizenöt legbékésebb országáról. A 2017-es globális békeindex (GPI) alapján készült ajánlójában úgy fogalmazott, a tizenöt ország mindegyike ideális úti cél a nyugodt pihenésre.

Az Institute for Economics and Peace (IEP) nemzetközi kutatóintézet, amelynek Sydneyben, New Yorkban és Oxfordban is vannak kutatóműhelyei, évente állítja össze a globális békeindexet olyan szempontok alapján, mint a közbiztonság, a bel- és a külföldi konfliktusok kiterjedése és a militarizáltság szintje.

Magyarország a 2017. évi rangsorban a tizenötödik lett, négy hellyel lépett előre az előző évhez képest.

„Az ország fő nevezetessége történelmi kávéházakban és a díszes fürdőkben gazdag, vibráló fővárosa, Budapest”

- írta ajánlójában a lap.

A lap utazási szakírója szerint Duna-parti szecessziós pompájával Budapest kifinomult romantikát ígér.

„Míg a századfordulós homlokzatok, a régimódi kávéházak és az elegáns fürdők finoman leveszik az embert a lábáról, a gulyáskommunizmus maradványai és a város magával ragadó modern története izgalmassá teszik Budapestet.”

Magyarországot Norvégia, Bhután, Ausztrália, Japán, Írország, Svájc, Kanada, Szlovénia, Csehország, Dánia, Ausztria, Portugália, Új-Zéland és Izland előzte meg a sorban. A 2017-es globális békeindex utolsó három helyén Irak, Afganisztán és Szíria áll.

Borítókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában