Olvasó

2015.05.15. 09:24

Zalaiak is tapsoltak a schönbrunni hangversenyen

Bécs - Busszal indultunk a császárvárosba csütörtökön a kora délutáni órákban, hogy a Bécsi Filharmonikusok immár hagyományos ingyenes koncertjén a Schönbrunni kastély parkjában részt vegyünk.

Előtte ráhangolódásként egy városnéző buszos körsétán vettünk részt, ahol a zene fővárosának legszebb épületeit fűztük egy csokorba a Belvedere palotától az Operaház- Hofburg- Mária Terézia tér, Parlament, Városháza, Egyetem, Városi park (ahol régen a Straussok zenéjére táncolt Bécs) és a császárváros sok szép palotája emlékeztetett a város nemcsak zenei múltjára. Ezután az uralkodók fényűző nyári rezidencájának, a Schönbrunni Kastélynak a parkjába érkeztünk, a koncert helyszínére, ahol már hatalmas tömeg várta a Zubin Mehta karmester vezényelte világhírű zenekar koncertjét.

A csodás virágpompa és Strauss, Grieg, Sibelius andalító dallamai, majd a sötétség beálltával az épületek díszkivilágítása, és a zene dallamára felvillanó fény-, és tüzijáték varázsolt el bennünket. A ráadásszám Bécsi vér zenéjére már táncra perdült a közönség is az esőáztatta kert sétányain. A város esti fényeinek látványával, fülünkben az est dallamaival tértünk haza erről a felejthetetlen estéről.

Gróznerné Németi Piroska

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!