Olvasó

2011.09.12. 05:37

Forró ősz várható (kommentár)

Az őszi politikai nagyüzem kezdete előtt ismét összejöttek a polgári oldal prominensei Kötcsén. Immár tizedszer. A korábbi, hasonló találkozók általában erősen foglalkoztatták az elemzőket, hiszen az ott elhangzottakból következtetni lehetett az ellenzék – majd kormánypárt – várható taktikájára.

Kósa Tamás

Most a Polgári Magyarország Alapítvány kötcsei összejövetelétől nem várhattunk különösebben újszerű bejelentéseket. (Orbán Viktorék ellenfelei már azt sem emlegették, hogy Kötcse község Somogy megyei zsáktelepülés.) A rendezvény zártkörű volt, így csak a későbbi sajtótájékoztatón elhangzottakra támaszkodhatunk. Ebből az világlott ki, hogy a fő cél az államadósság további csökkentése, a helytállás az új világrendben. A kormányzati elképzelésekben irányváltást nyilván nem lehet várni, hiszen a megkezdett hatalmas átalakítás folytatása már régóta meghatározza a feladatokat. Mától folytatódik a törvénykezési nagyüzem: az új alaptörvényhez kapcsolódó kéttucatnyi sarkalatos törvényt és rengeteg sok más jogszabályt kell alkotni az év végéig. Ez tehát már nem az elméleti alapvetések, a tervek megfogalmazásának időszaka. Most a tettek, a beígért változások végrehajtása következnek. Hétről hétre születnek majd új törvények, s az azokban megbúvó részletek biztosan többször nagy vitákat gerjesztenek, esetleg tiltakozásokat váltanak ki. Forró ősz előtt állunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!