Olvasó

2009.12.09. 17:06

Mikulás lett Piroskából

A Türjei Általános Iskola első és második osztályosai, az óvodások, és a bölcsisek vonattal utazva találkoztunk a Mikulással - írja a Türjei Általános Iskola II.osztályos tanulója, Kopasz-Bódi Tibor, aki hozzáteszi: "anyukám szerint a MÁV dolgozói szervezték a találkozót."

Az Olvasó

A Türjei állomáson vártuk a Piroska vonatot, amit elneveztünk Mikulásvonatnak. Sokan voltunk, mert két kocsiba is alig fértünk el. Izgatottan utaztunk, hiszen néhányan életükben először ültek vonaton, igaz van, aki még csak két éves.

A Zalaszentiváni állomáson tényleg a Mikulás várt minket és volt Krampusza is!

A váróterembe elénekeltük és elszavaltuk az összes Mikulás verset és éneket, amit csak tudtunk.

A Mikulásnak persze mindenki azt mondta, hogy jó gyerek volt, pedig hát, azért néha rosszak is vagyunk. Én sem szeretek mindig tanulni. Azért mindenki kapott csokoládét és szaloncukrot, a Krampusztól pedig hűtő mágnest, amin egy gyorsvonat robog.

Érdekes volt találkozni a Mikulással, de alig vártuk, hogy újra felszállhassunk a vonatra, ami most már mindig Mikulásvonat marad.


Köszönjük az utazást és a találkozást vasutas néniknek és bácsiknak, és a kísérő tanár néniknek.


Beküldte:
Kopasz-Bódi Tibor
Türjei Általános Iskola II.osztály

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!