PSG-Man. City

2021.09.29. 15:00

Guardiola is Messit méltatta

Lionel Messit a Manchester City felett aratott Bajnokok Ligája-siker elégedettséggel tölti el, de úgy véli: további fejlődésre van szüksége új csapatának, a Paris Saint-Germainnek.

Lionel Messi during the UEFA Champions League, Group A football match between Paris Saint-Germain and Manchester City on September 28, 2021 at Parc des Princes stadium in Paris, France. (Photo by Mehdi Taamallah/NurPhoto) (Photo by Mehdi Taamallah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Mehdi Taamallah

Az argentin világsztár az után nyilatkozta ezt, hogy BL-csoportmérkőzésen a PSG kedd este 2-0-ra nyert a Parc des Princes-ben angol riválisa ellen, ő maga pedig megszerezte első találatát francia alakulata színeiben. Messi a 74. percben – Kylian Mbappé pazar sarkalása után – lőtt a City kapujának bal felső sarkába. Ez volt a negyedik fellépése a PSG-ben, és azzal, hogy gólt lőtt – holtversenyben a Real Madrid francia csatárával, Karim Benzemával -, rekordot állított fel:

egymást követő 17. szezonjában tudott eredményes lenni a BL-ben.

Előző 16 Bajnokok Ligája-idényében, az FC Barcelona játékosaként 149 fellépésén 120 alkalommal talált a hálóba.

„Tudtam, hogy a mai nap rendkívül fontos, már nagyon vártam, és örülök a győzelemnek, amelyet egy hatalmas ellenféllel szemben, a BL megnyerésére is esélyes csapat ellen értünk el” – nyilatkozta Messi. A hatszoros aranylabdás elismerte, hogy a City uralta a mérkőzést, de rámutatott, hogy gólt viszont nem tudott szerezni az angol együttes, míg ők kétszer is betaláltak.

„Még kevés meccsem volt itt, de kezdem megszokni a csapatot, a társakat, és elkezdtük megismerni egymást. Ma este nagyon jól játszottunk, fontos mérkőzést nyertünk meg, de tovább kell fejlődnünk csapatként, ami biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog”

- mondta Messi.

A PSG-nek ez volt a hatodik meccse a Manchester City ellen, és először sikerült győznie.

A párizsiak vezetőedzőjének, Mauricio Pochettinónak nem tetszett, hogy a labdát javarészt a City birtokolta, a győzelemmel viszont elégedett, hiszen – mint azt kiemelte – azt „a világ egyik legjobb együttesével szemben értük el, amelyet a világ egyik legjobb edzője irányít”. Az argentin szakember hozzátette, hosszú évek óta nézi, ahogy Messi gólokat lő, de eddig mindig az ellenfél oldalán tette ezt.

„Most először a saját csapatomban tudtam az ő gólját ünnepelni” – mondta Pochettino, aki hangoztatta: Messinek még egy kis időre van szüksége ahhoz, hogy megtalálja a legjobb formáját a PSG-ben.

Pep Guardiola, a Manchester City edzője arról beszélt, hogy sajnálja a vereséget, amelyet csapata eredménytelen támadójátéka okozott. „Jól játszottunk, de nem szereztünk gólt ” – jelentette ki a spanyol szakvezető, aki a Barcával – Messivel a soraiban – 2009-ben és 2011-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

„Boldog időszakot töltöttünk együtt Barcelonában, és ha most úgy döntött, hogy Párizsba jön, a legjobbakat kívánom neki”

- mondta.

„Leót nem lehet kilencven percen át tartani, hiába, hogy éppen sérülés után van, és hiányzik még nála egy kis ritmus.

Amikor nála van a labda, nem könnyű megállítani.”

Forrás: MTI

Borítókép: Messi öröme a City ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában