a különbség

2019.04.17. 09:27

Valverde nem kér elnézést Messi miatt

Ernesto Valverde szerint az első perceket leszámítva csapata, az FC Barcelona jól játszott kedden a Manchester United ellen, így gond nélkül jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

„Az első öt perc nehéz volt, mert a Manchester erősen kezdett, de a további nyolcvanötben nem is játszottunk olyan rosszul” – értékelt a 3-0-ra megnyert, hazai negyeddöntős visszavágó után.

A tréner úgy látta, hogy az MU nyomás alá helyezte őket, már elöl megkezdte a letámadást az elején, amikor azonban megtalálták a passzsávokat, sikerült birtokolniuk a labdát és helyzeteket tudtak kialakítani.

Valverde azt mondta, hogy csapata – amely 4-0-s összesítéssel lépett tovább – nagyon motivált volt, mert az elmúlt években a legjobb négy között már nem léphettek pályára.

Fred eléggé belenézett Messi első találatánál:

A két gólt szerző Lionel Messit illetően úgy fogalmazott, egyértelmű, hogy gyakran ő intézi el a mérkőzéseket, de

nem fognak elnézést kérni azért, mert van egy Messijük.

„Szerencse, hogy velünk van” – tette hozzá.

Ole Gunnar Solskjaer azzal kezdte értékelését, hogy a keddi visszavágón nyilvánvaló volt a két csapat közötti különbség. Elsősorban az, hogy mennyire jól él a lehetőségeivel a Barcelona. Ő is úgy látta, hogy jól kezdtek, igaz, szerinte ez a szakasz negyedóráig tartott, azután viszont négy perc leforgása alatt kétgólos hátrányba kerültek.

Játékosai hozzáállásával elégedett volt, de úgy vélekedett, sokat kell dolgozni azért, hogy komoly előrelépés történjen.

„Egyik napról a másikra nem fognak megváltozni a dolgok”

- mondta.

Ő is kitért Messire, aki – amint azt megjegyezte – ezúttal is bizonyította, miért nyert annyi címet.

„Készülhetünk rá előzetesen, de ha van elég ideje és tere, akkor úgyis helyzeteket alakít ki és gólokat szerez”

- folytatta.

Arról, hogy Messi második góljánál a labda átcsúszott a vetődő David De Gea alatt, úgy fogalmazott: ha egy kapus hibázik, akkor azt szalagcímben hozzák, és semmi másra nem emlékszünk a teljesítményéből.

„Pedig egyébként nagyszerű védéseket mutatott be” – szögezte le.

Forrás: MTI

Borítókép: az MU ellen szerzett gólját ünneplő Messi

Ezek is érdekelhetik