Nagykanizsa

2017.03.30. 13:57

Nagykanizsai közgyűlés: kiemelt fejlesztési területek, ritkuló buszjáratok

Az önkormányzati cégek és társaságok idei üzleti terveit fogadta el csütörtökön a város közgyűlése. Emellett több autóbuszjárat ritkításáról és törléséről is döntöttek.

Pásztor András

A képviselő-testület tagjai különösebb kivetnivalót nem találtak a gazdasági társaságok és cégek idei évre tervezett üzleti tervében. Néhány észrevétel persze elhangzott, így például felvetődött, hogy a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft-nél a  13 főállású alkalmazotton kívül, még mennyi embert foglalkoztatnak megbízási szerződés alapján, s nekik mekkora összeget fizet a társaság.

A közgyűlés egy pályázat benyújtásáról is döntött, jelesül a Magyarország-Szlovénia Együttműködési Programban egy nagykanizsai és lendvai közös rendezésű kerékpáros fesztivál megszervezése szerepel ötletként, illetve az ehhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése. A program lebonyolításához Kanizsa közel 600 ezer eurót, míg Lendva 250 ezer eurót igényelne.

A testület nyolc úgynevezett kiemelt fejlesztési területet is kijelölt a jövőbeli fejlesztések mentén. Ez alapján az északi iparterület, a ferences kolostor tömbje, az Erzsébet tér észak-keleti tömbje, a volt Thury laktanya tömbje, a városi strand és Sétakert tömbje, az Eötvös tér-Széchenyi tér-Deák tér területe, a déli elkerülő út nyomvonala és a Csónakázó-tó környéke lett kiemelt fejlesztési terület. A napirend kapcsán Horváth Jácint (DK) jelezte: miközben a kiemelt státusz gyorsítja a beruházások előkészítését, ugyanakkor szűkíti a társadalmi egyeztetés lehetőségét, azaz a város lakossága kevésbé szólhat bele a tervekbe.

A testület elfogadta a városi buszközlekedés május elsejétől életbe lépő változásait is. Az új menetrend szerint a C3-as, közismert nevén Tesco-járat teljesen megszűnik, illetve néhány vonalon szintén lesznek járatkimaradások. A menetrend változásokkal kapcsolatban Dénes Sándor polgármester hangsúlyozta: a városi tömegközlekedés finanszírozása nem olcsó. A többszöri egyeztetés során az önkormányzat elsősorban olyan járatokat töröltetett, melyeken kevesen utaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!