Nagykanizsa

2016.12.14. 13:52

Vonzerő-növelő beruházás

Nagykanizsa – Újabb fejlesztés veszi kezdetét a Kanizsai Dorottya Kórházban: ezúttal a nővérszállókat modernizálják. Most energetikai korszerűsítés zajlik, de már tervezik a folytatást.

Horváth-Balogh Attila

Az egészségügyi intézmény vezetése mindettől azt reméli, hogy nő  a kórház vonzereje és mérséklődik a létszámhiány.

– Egy uniós finanszírozású energetikai fejlesztést célzó pályázaton szerepelt sikerrel a Kanizsai Dorottya Kórház – bocsátotta előre dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos. – A projektbe két épületet vontunk be, az egyik a jelenlegi nővérszállónk, amely 1915-ben épült. Itt nyílászáró-cserére és hőszigetelés kialakítására kerül sor, födém- és aljzatszigetelést is kap az ingatlan. A kórházudvar keleti oldalán van egy másik, háromszintes épület. A földszinten szociális foglalkoztató működik, amit korábbi uniós pályázatból alakítottunk ki.

Fotó: Horváth-Balogh Attila

Az első és a második emeleten viszont a későbbiekben nővérszállót szeretnénk létrehozni. Most ennek az épületnek is a nyílászárócseréjére és hőszigetelésére kerül sor a beruházás keretében. A későbbiekben várjuk azt a pályázatot, ami lehetővé teszi, hogy belülről is átalakítsuk ezeket az épületeket. A jelenleg is működő nővérszálló épületében orvos-, illetve egészségügyi dolgozó házaspárok részére szeretnénk lakhatási lehetőséget biztosítani, komplett apartmanok kialakításával.

A háromszintes nővérszálló első és második emeletére pedig komfortos lakrészeket álmodtunk meg. A terveink szerint ezzel a két fejlesztéssel sokkal vonzóbbá tudnánk tenni intézményünket a potenciális munkavállalók számára, ezáltal csökkenhetnének a humánerőforrás-problémáink.

Napokon belül elkezdődnek a kivitelezési munkálatok, mondta lapunknak dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos Fotó: Szakony Attila

A főigazgató hozzátette: a fejlesztés mostani üteme bruttó 77 millió forintból valósul meg, s remélhetőleg 2017 első negyedévében be tudják fejezni a kivitelezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!