Nagykanizsa

2015.03.06. 11:44

Izmosodj az erdőben! - Erdei tornapálya a Csónakázó-tónál

Nagykanizsa - Erdei tornapályát alakított ki a Csónakázó-tónál a Zalaerdő Zrt. A tornaösvényen kihelyezett eszközök kiválóan alkalmasak izomerősítésre.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Steyer Edinától, a Zalaerdő Zrt. pr-ügyintézőjétől megtudtuk, a fejlesztés teljes költsége 4,2 millió forint volt, amit saját forrásból finanszíroztak.

- Úgy tapasztaljuk, hogy a Csónakázó-tó környezetében egyre nagyobb igény mutatkozik a sportolást és az egészséges életmódot segítő közjóléti létesítményekre - bocsátotta előre. - Ezért gondoltunk arra, hogy az ezek megvalósítását célzó fejlesztésekbe mi is bekapcsolódunk és az itt található, általunk kezelt Nagykanizsai Parkerdő területén egy, a városban még egyedülálló erdei tornapályát hozunk létre. A tornapályát a szabadidejükben változatos testmozgásra vágyóknak, iskolák, illetve más intézmények keretein belül sportolóknak, valamint a sportot aktívan űzőknek ajánljuk. Harcot hirdetve a mozgásszegény életmód ellen, ingyenes mozgási lehetőséget kívánunk nyújtani a szabadban valamennyi korosztály számára, az egész év folyamán. Az itt elvégezhető gyakorlatok sokszínűsége rövid idő alatt intenzív mozgásélményt és szellemi felfrissülést biztosít.

Szabó Richárd és Horváth Attila a húzódzkodó nyújtó információs tábláját szerelik fel. Fotó: Szakony Attila

Mint megtudtuk, a tornaösvényre 12 eszköz (például kombinált bordásfal, gerenda, dupla fekvőtámasz állvány) került ki, melyek az erőfejlesztésre, az izmok átmozgatására, nyújtásra, az állóképesség, az egyensúlyérzék, a mozgáskoordináció és a dinamikus képességek fejlesztésére alkalmasak. Emellett az egyes állomásokon információs táblákat is elhelyeztek, melyeken mindenki megtalálhatja az életkorának, egészségi állapotának és fizikumának megfelelő gyakorlatok leírását. A tornaösvény kétféleképpen is bejárható: az úgynevezett nagy kór a tó körül, a gáton át 4545, a kis kör pedig 1100 méter hosszú.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!