Nagykanizsa

2014.10.05. 17:45

Dalostalálkozó - Az éneklés számukra boldogság

Nagykanizsa - Szinte megmozdulni sem lehetett, annyian gyűltek össze a Móricz művelődési házban, ahol a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalköre hagyományos dalos találkozóját tartotta.

Benedek Bálint

A helyi valamint környékbeliek mellett Szlovéniából is érkeztek fellépők. „De szeretnék csillag lenni az égen" ezzel a hangzatos címmel rendezték meg a találkozót, melyen az óvodásoktól az idősekig mindenki színvonalas műsorral lépett a közönség elé. Az Árvácska Dalkör ötödik éve szervezi meg a programot, olykor csak a szomszédos települések nótaklubjait látják vendégül, ám ezúttal nem volt megkötés.

A Pipitér óvodások fellépését komoly érdeklődés övezte, a szülők mobiltelefonjaikkal igyekeztek a lehető legjobb felvételt elkészíteni csemetéjükről. A közönség soraiban helyet foglaló dr. Joós Lászlóné nyugalmazott gyermekorvost is lenyűgözték az apróságok, szerinte remek ötlet, hogy a fellépők között sok a fiatal, az óvodásoknak pedig külön örömöt jelent, hogy hazai környezetben mutathatják be a tudásukat. A főszervező Lukács Ibolya szerint a jó hangulat, az évtizedes barátságok miatt népszerű a találkozó.

– A fellépők kivétel nélkül értéket képviselnek, hagyományt őriznek, ápolnak, és ami a legfontosabb továbbadják azokat – tette hozzá Lukács Ibolya.

Az Árvácska Dalkör egyik tagja, Baj Györgyné szerint számukra ez így természetes, hiszen keveset találkoznak, s akkor igyekeznek mindent bepótolni. Számukra az éneklés boldogságot okoz, ez pedig nem helyfüggő bárhol rá tudnak zendíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!