Nagykanizsa

2014.09.18. 15:07

A kormánnyal való együttműködés sokat hozhat

Nagykanizsa - A kormányzattal való jó együttműködés nagy segítséget jelenthet a településnek – mondta csütörtökön Kövér László, a Parlament elnöke, aki a városban is megfordult kampánykörútján.

Mint azt Kövér László elmondta: a Fidesz vezette kormányzat sokat tett az elmúlt időszakban a településekért, hiszen az állam minden falunak, illetve városnak átvállalta adósságát, így nem a bankoknak fizetendő éves kamatot fejlesztésekre fordíthatják a települések. A Parlament elnöke azt is mondta: szeretné, ha az emberek idén harmadszor is bizalmat szavaznának a Fidesz-KDNP szövetségnek, hogy a megkezdett programokat be tudják fejezni.

Dénes Sándor, a Fidesz polgármester jelöltje (balról), Kövér László, a Parlament elnöke és Cseresnyés Péter polgármester. Fotó: Szakony Attila

– Ilyen a rezsicsökkentés, mely folyamat végén szeretnénk eljutni oda, hogy non-profit állami cégek működtessék a rendszert, így nem kell extra profitot fizetni a közszolgáltatásokért – hangsúlyozta Kövér László, aki hozzátette: a kormány hamarosan elfogadja azt a törvényt is, mely alapján a bankok által tisztességtelenül beszedett pénzt visszakapják majd a hitelt felvett emberek. Ráadásul ez a közel ezer milliárd forint nemcsak a devizában, hanem a forintban eladósodottakat is érinti. – Az ország gazdasági teljesítőképessége is sokat javult az elmúlt időszakban, amit alátámaszt a 3,9 százalékos növekedés, valamint az, hogy ma már a közel 4.1 millió embernek van munkája Magyarországon. Többek között ezért is fontos, hogy októberben alkalmas jelölteket válasszanak a kanizsaiak.

Ezek is érdekelhetik