Nagykanizsa

2014.08.25. 15:40

Ivartalanítási akciót szerveznek Nagykanizsa környékén

Nagykanizsa - A városhoz közeli kistelepüléseken szervez ivartalanítási akciót az „Élettér” Egyesület. A kutyákat és a macskákat önköltségi áron, öt és három ezer forintért ivartalanítják.

Pásztor András

Mint azt Maros Sándorné, az egyesület titkára elmondta: Kanizsán az elmúlt négy évben minden alkalommal tartottak ivartalanítási akciót, aminek köszönhetően lényegesen lecsökkent a nem kívánt szaporulat.

– Az idei évben úgy döntött a vezetőség, hogy kilép a város határain kívülre és kiterjeszti az ivartalanítási akciót azokra a kistelepülésekre, ahonnét rendszeresen kerülnek be kutyák és macskák az állatotthonba – mondta a titkár, aki hozzátette: az akcióban anyagi segítséget nyújt a „Tierheimleben In Not" német állatvédő szervezet. – Ennek köszönhető, hogy az akció önköltséges, ami azt jelenti, hogy a gazdának nem 15-25 ezer forintot kell fizetni az ivartalanításért, hanem a kutyák esetében 5 ezer forintot, míg macskánál 3 ezer forintot.

Maros Sándorné elmondta: szeptember elejétől Sormásról, Eszteregnyéről, Rigyácról, Újudvarról, Homokkomáromból, Fűzvölgyről, Magyarszerdahelyről, Magyarszentmiklósról, Nagyrécséről, Kisrécséről, Galambokról, Zalakomárból, Szepetnekről, Semjénházáról, Molnáriból, Pogányszentpéterről, Liszóból, Surdról, Nemespátróból, és Beleznáról várják az érdeklődő gazdákat a kanizsai állatotthonban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!