Nagykanizsa

2014.06.06. 18:10

Felújítják a Vár utcai átjárót

Nagykanizsa - Hamarosan felújítják a Vár utcai vasúti átjárót. A munkálatok idejére éjszaka az átjárót teljesen lezárják a forgalom elől, a Camping, illetve a Magyar utca felé kell kerülni.

Horváth-Balogh Attila

A vasúti átjáróban a komplett burkolatot, a síneket és aljzatukat, illetve a felső ágyazatot cserélik a kivitelező szakemberei. A tönkrement Strail-elemeket (ezek az átjáróban lefektetett rezgéscsillapító gumilapok) szintén újak váltják. A beruházás tartósságának feltétele azonban az, hogy utóbbiak összeszerelése és rögzítése egyben történjen, amihez viszont elengedhetetlen az átjáró ideiglenes lezárása. Mint azt Ládonyi Ákostól, a Ládonyi Mérnöki Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, erre 16-án, 17-én és 18-án este 20 és hajnali 5 óra között kerül sor. Ez három egymást követő éjszakai időszakot jelent. Ezután két egymást követő napon, 19-én és 20-án napközben félpályás útlezárás mellett fognak aszfaltozni.

A Vár utcai vasúti átjáró. A felújítás jó része éjszaka zajlik majd (Fotó: Szakony Attila)

A használat után bő 1 hónappal egy hosszú célgép halad át a vonalon az éjszakai órákban, majd ezt követően helyreállítják az átjáró gumiburkolatát, amit a szaknyelv jótállásos szabályozásnak hív, erre augusztus 4-én éjszaka 23:00-03:00 között kerül sor. Ekkor újra lezárják az utat és ismételten csak terelőúton lehet majd közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!