Nagykanizsa

2014.06.02. 17:05

A kanizsaiak tartós élelmiszert vittek Szlavóniába

Nagykanizsa - Tartós élelmiszerekből álló segélycsomagot vitt Szlavóniába a Kanizsa Tenisz Klub a napokban.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Horváth Zoltán szervezőtől megtudtuk, jó a kapcsolat a koprivnicai és a nagykanizsai teniszklub között, a maguk szórakozására több éves hagyományként rendezik meg évről-évre az úgynevezett gulyáskupát. (Ennek neve onnét ered, hogy találkozóikon mindkét gárda általában gulyáslevest főz a másik megvendégelésére...) A horvátországi klubtól jött a megkeresés, miszerint ők összeállítottak egy tisztító- és fertőtlenítőszerekből álló csomagot, amit a dél-zalaiak teljessé tehetnének. Természetesen, a kérés azonnal meghallgatásra talált, a kanizsaiak maguk vitték el a tartós élelmiszerekből, többek közt tejből, étolajból, lisztből és cukorból összeállított segélyszállítmányt az árvíz sújtotta területre, ahol volt olyan település, ahonnét 10 ezer embert kellett evakuálni.

Ahogy azt Horváth Zoltán kifejtette: talán a két város, Nagykanizsa és Koprivnica között már meglévő kapcsolatok szempontjából sem érdemtelen, ha a karitatív együttműködést is erősítik.

A kanizsai és a koprivnicai teniszklubok tagjai az adományokkal  Fotó: TK Koprivnica

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!