Nagykanizsa

2014.04.09. 09:50

Kívül és belül is megszépül a sportöltöző

Zalaszentbalázs - Uniós pénzből újítják fel a település futballpályájánál lévő sportöltözőt, mely 50 éve épült és azóta átfogó korszerűsítésben nem volt része.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Horváth Dánieltől, a helyi sportegyesület elnökétől megtudtuk, kiírásra nyújtottak be pályázatot még tavaly nyáron, amit Hencsei Margit polgármester készített el. A sport és szabadidőközpont kialakítására összesen 9,3 millió forintot nyertek, a támogatás 100 százalékos. A munkálatok februárban kezdődtek. A nyílászárókat, ajtókat, ablakokat egy korábbi sikeres pályázat eredményeként már ki tudták cserélni.

Radó Gyula, a kivitelező munkatársa szó szerint az utolsó simításokat végzi a felújított sportöltöző külső falán (Fotó: Gergely Szilárd) 

Most tetőt cseréltek, a villamos hálózatot korszerűsítették, mindkét zuhanyzó megújult, modernizálták a melegvízellátást, új burkolatokat építettek be, külső szigetelés (ami önerőből valósul meg, mert nem volt bent a pályázatban), valamint külső és belső festés történt. A kivitelezés hamarosan befejeződik, egy másik pályázat keretében pedig szeretnék bebútorozni is az épületet.

Horváth Dániel azt is megjegyezte, folytatják a környezet szépítését újabb fák telepítésével, továbbá már tervezik a pálya felújítását.

Ezek is érdekelhetik