Nagykanizsa

2012.03.06. 18:13

Szemét-kérdés

Leginkább az emberek fejében kellene rendet tenni - derült ki a társasházkezelők, a szolgáltató és a nagykanizsai önkormányzat illetékesei kerekasztal-beszélgetése során, melyen a szemétszállítás játszotta a főszerepet.

Steyer Edina

A találkozón, melynek a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kanizsai szolgáltató irodája adott otthont, minden oldalról elhangzottak a legégetőbb, megoldásra váró gondok. Ilyen például, hogy a konténerekbe illetéktelenek is beleteszik szemetüket, hogy a többség még mindig nem használja a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket  ezzel pedig növelik a társasházak edényeinek tartalmát. A közös képviselők panaszolták, hogy a szállítók nem viszik el a szemetet, ha a konténer túlzottan meg van pakolva  mint erről lapunk is beszámolt. A rendelet szerint a szolgáltató jogszerűen tagadhatja meg az elszállítást, ha a gyűjtőedény térfogatát meghaladja a benne lévő hulladék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!