Nagykanizsa

2011.07.21. 17:10

Állampolgársági esküt tett az Erdélyből érkezett zongorista

Állampolgársági esküt tett csütörtökön Pollák Péter a Vasemberházban. Nagykanizsán egyesült újra a magyar származású, eddig az erdélyi Brassóban élt Pollák Péter családja.

Szalabán Attila


A zongorista édesanyja és testvére ugyanis már régebb óta áttelepült Magyarországra - 2001- ben pedig utolsóként Nagykanizsára érkezett a nőtlen Pollák Péter is, aki csütörtökön az egyszerűsített honosítási eljárás keretében Cseresnyés Péter polgármester előtt tette le esküjét.

- A trianoni tragédia után a magyarság megőrizte önmagát, és a Kárpát-medencében ma is messze száll a magyar szó - hangsúlyozta ünnepi beszédében Cseresnyés Péter. - A nemzetrészek összetartoznak, és ezt, a magyar állampolgárság könnyített megszerzésének lehetőségével hangsúlyosan és világosan ki is fejezzük. A polgármester rámutatott: amit a sors egykor elvett, azt a mostani generációnak visszaadta. Az erdélyi családok mindig is úgy nevelték a gyermekeiket, hogy megőrizzék identitásukat. Sokan közülük immáron jogilag, hivatalosan is magyarok lehetnek.

- Egész Magyarországon, de természetesen leginkább Nagykanizsán és a város környékén kívánok zongoristaként dolgozni - árulta el kérdésünkre az eskütétel után Pollák Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!