Nagykanizsa

2011.06.20. 15:48

Lovagi találkozó: harci bemutatók, főzőverseny és zene

Mint minden évben, idén is nagyszabású programmal emlékeznek meg Szent László királyról a közeli somogyi település, Iharos lakói.

Kelemen Valéria

A középkori lovagi kultúrát népszerűsítő XII. Iharosi Szent László-nap július 2-án reggel 9 órakor ünnepi szentmisével veszi kezdetét, a kastélyparkba vezető középkori öltözékes felvonulás pedig 10 órakor indul a templomtól.

A lovagrendet is vezető Horváth Győző iharosi polgármestertől megtudtuk: a nagy népszerűségnek örvendő rendezvényre ezúttal is az ország több szegletéből érkeznek lovagrendek és katonai hagyományőrző egyesületek, így nagy várakozás kíséri a délutáni kulturális és lovagi bemutatókat.

– A népi és nemzeti kultúra, valamint a gasztronómiai kultúránk is nagy szerepet kap az idei programban, a főzőversenyre például gulyás és pörkölt kategóriában lehet nevezni – mondta Horváth Győző, hozzátéve: az íjászversenyen a résztvevő hagyományőrző egyesületek és lovagrendek tagjai mérhetik össze képességeiket. – A lovagi és hagyományőrző kultúrát idén Somogy, Zala, Veszprém és Vas megyei egyesületek képviselik a jeles rendezvény alatt, melyből a solymászbemutató, a tűzzsonglőr produkció és a táncház sem hiányzik majd a nagykanizsai Patkó Banda népzenészeivel. 


 Nyár 2011


További zalai programok itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!