Nagykanizsa

2010.10.01. 17:30

Kuriózum: jégpálya nyáron is!

Péntek délután monstre avatóünnepség zajlott a településen: átadták a gelsei Weöres Sándor Általános Iskola új sport- és szabadidős létesítményeit, köztük egy száraz jégpályát.

Horváth-Balogh Attila

Több száz millió forintos értékű, az Európai Unió, illetve az Új-Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával megvalósult fejlesztés végére került pont október elsején.

A munkálatok keretében korszerűbbé vált az óvoda és a tornacsarnok, 180 négyzetméternyi napkollektor-rendszerrel szerelték fel a tanuszodát, továbbá műfüves pálya, játszótér és száraz jégpálya készült. Ez utóbbi felülete egy speciális, kemény műanyag, mely alkalmas például kosárlabdázásra, de egy síkosító anyag segítségével korcsolyázásra is - ráadásul bármely évszakban.

- A száraz jégpálya nemcsak térségi, hanem országos szinten is kuriózum, úgy vélem - mondta Rácz József polgármester.  - A kistérségben élő gyermekek egy olyan sportágat, a korcsolyázást is megtanulhatnak és űzhetnek a segítségével, amire egyébként falun élőként nem lenne lehetőségük.


A pénteki ceremóniával több mint 200 millió forintos fejlesztést vehetett birtokba a gelsei közösség. A beruházás az új iskolaépület elkészültével válik teljessé, azzal együtt értéke meghaladja a 450 millió forintot.

Az ünnepség meghívott szónoka, Elbert Gábor sportdiplomata a jó ügyek érdekében megvalósult helyi összefogást hangsúlyozta.

Az avatásdömping szombaton a felújított Sebestyén-kúria átadásával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!