Nagykanizsa

2010.10.01. 02:28

Bíznak a sikerben: Eszteregnye több pályázata is elbírálás előtt áll

Eszteregnye önkormányzata több pályázatot is beadott az elmúlt időszakban. A tervek szerint - ha sikerül támogatást szerezni - megszépülhet a községháza és a sportöltöző bővítésére, felújítására is jut pénz.

Sámel József

Mint azt Kele Lajos polgármester elmondta: a falumegújítási program keretében igényelt 13 millió forintos támogatásból szeretnék felújítani a községházát. A költségekhez az önkormányzat közel 3 millió forinttal járulna hozzá. A beruházás érintené az épület szigetelését, a nyílászárók és a tetőszerkezet cseréjét, illetve a külső homlokzatfestést.

A polgármester hozzátette: a LEADER-program keretében egy másik pályázatot is benyújtottak, mely a sportöltöző bővítését és felújítását célozta meg. Mint az a faluban köztudott: az épület műszaki állapota jelentősen leromlott az elmúlt években. Ezért a felújítás keretében megújulna a vizesblokk, beépítésre kerülne a tetőtér, s a nyílászárók cseréjével a mai kor követelményeinek megfelelő öltözőt lehetne kialakítani. A beruházás 8 millió forintba kerülne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!