Nagykanizsa

2010.01.26. 03:27

Nőies lágysággal megfogalmazva: kiállítás a nagykanizsai kórház galériájában

Nagykanizsa - Szabó Katalin kiállítása nyújt gyógyulást segítő kikapcsolódást a Kanizsai Dorottya Kórház ötödik emeletén lévő Erdős László galériában.

Kelemen Valéria

Ezúttal a Letenyén dolgozó képzőművész-grafikus, Szabó Katalin állítja ki alkotásait, hogy azok esztétikai élményével segítse a kórház gyógyító munkáját.

- Első munkahelyem a budapesti Néprajzi Múzeum volt, majd az Ofszet és Játékkártya Nyomdában dolgoztam, s 1989-ben költöztem Zala megyébe, s Letenyén hoztam létre dekorációs és grafikai műhelyt - mondta Szabó Katalin, aki húsz évig élt Lispeszentadorján csodás természeti környezetében.
- Alkotásaim között jelentős helyet foglalnak el a rézkarcok és az akvarellceruza-rajzok, s az olajfestészetben is kipróbáltam magam.

A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola grafika szakán végzett alkotó képeit jól megkomponált, nőies lágyságot árasztó, finom vonalú, harmonikus színvilágú festmények és grafikák jellemzik. Előszeretettel készít alakos képeket, portrékat, mosolyogtató iróniájú karikatúrákat. Alkotásai pontosan jelenítenek meg érzelmeket, s legszebb munkáiban lágyan megfogalmazott impressziókat, szimbólumokat ábrázol. A letenyei képzőművész február közepéig látogatható kiállítása lelki feltöltődéssel segíthet a kórházban gyógyulásukat váró betegeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!