Nagykanizsa

2009.08.28. 02:28

A környezetükért

Letenye (kv) - A Letenyéért Közéleti Egyesület partnerségben a Derűs Évek Nyugdíjas Klubbal idén is meghirdette a Virágos Letenyéért akciót, melynek díjkiosztóját a minap tartották.

Kelemen Valéria

A zsűrizést minden utcára kiterjedő fotózás előzte meg, s az akció meghirdetői, végigjárva Letenye utcáit, sok új színfoltot örökítettek meg idén is. 


Horváth Endréék József Attila utcai házát is díjazta az egyesület
Fotó: Kelemen Valéria

- A letenyeiek körében célunk már jól ismert: lakóhelyünk virágosabbá, barátságosabbá, idegenforgalmi szempontból vonzóbbá válását szorgalmazzuk - vázolta Ráczné Lánczok Zsuzsanna, az LKE elnöke, aki szerint évről évre fokozódik a versenyszellem a korábbi díjazottak és az új virágosítók között: sokan tudatosan illesztenek be előkertjükbe különleges növényeket és látványelemeket. - Természetesen a zsűri olyan virágos portákat kí-vánt példaként állítani, melyek a szakmai szempontoknak is megfelelnek: egységesek, harmonikusak, követésre méltóak, a médiában is vállalhatók. Tudjuk, hogy a növények gondozása sok időt és fáradságot igényel, de biztosan megéri, hiszen többen követik a jutalmazottak példáját, s nem csak a verseny miatt. 

Az igazságosságra törekedve a zsűri idén egy új díjat hozott létre (Exemplar-díj, a latin szó mintát jelent), mellyel az évek óta kiemelkedő virágosításokat jutalmazta, s így legalább lehetőség nyílt az új keletű dicséretes fáradozások elismerésére. Az Exemplar-díjat az évente bővülő, színesedő erkélyekért, előkertekért, a Béke utcai követendő példáért Tóth Gyulánénak és Horváth Zoltánnénak adományozták, s ugyanezt kapta a Csallóköz utcai családi ház és udvar virágosításáért Végh Lászlóné. 

Egyre többen áldoznak a kerítésük előtti terület szépítésére, mint a különdíjas Bakonyi Lászlóné, kinek Rákóczi utcai portája előtt minden évszakban más virág nyílik. Elismerő oklevélben részesítették a Béke utcai társasházak két szomszédos virágosítóját: Csonkáné Illés Évát és Korcz Ferencnét. Családi ház kategóriában I. helyezett lett a József Attila utcában megteremtett mediterrán hatású teraszért Horváth Endre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!