Nagykanizsa

2009.06.23. 02:28

Új darabbal rukkolnak elő

Nagykanizsa (kv) - Az utóbbi évben számos kiállítás megnyitón tűntek fel szépen előadott és jól szerkesztett műsorokkal a Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpadának tagjai.

Kelemen Valéria

Sikereiket csupán az árnyékolta be, hogy az a vágyuk, miszerint egy új darabbal rukkoljanak elő, eddig nem sikerült. Hol az érettségizők léptek ki a próbákból, hol a fiúk létszáma nem volt elég egy új darabhoz, hol pedig más, könnyedebb alakítások lehetősége fogalta le iskolai szervezések és fellépések keretében a csoport tagjait. A végzős középiskolások eltávozásával a Kaszinóban befejeződtek a Mi is beugrunk című szituációs játékok és próbái, így lehetőség adódott arra, hogy a diákok erőit egyesítsék, s már komoly irodalmi értéket képviselő darab előadását tűzzék célul maguk elé. Ez a darab pedig nem más, mint Moliére világhírű vígjátéka, a Tartuffe. A csoport túl van már a darab olvasópróbáin, s a főbb szerepeket alakító diákok: Antal János, Simon József, Blázer Ádám, Nikolics Zsuzsanna (Thúry), Antal Gergő, Nagy Attila (Cserháti), Krepács Kitti (BLG), Kőműves Norbert (Zsigmondy), Simon Enikő, Gerlai Sándor (Hevesi-iskola), valamint Tartuffe szerepében Horváth Márk (Piarista) nagyon élvezik a közös munkát.A csoportot irányító Lengyák István tanár úrtól azt is megtudtuk, hogy a klasszikus vígjátékot diák rendezőként a keris Nikolics Zsuzsanna állítja színpadra, mivel az ő ötlete volt a darab választása. 


A kanizsai diákszínpadosok nagyon élvezték az olvasópróbákat
Fotó: Kelemev Valéria

A tehetséges rendezői vénáról árulkodó diák persze ehhez minden segítséget megkap Pista bácsitól. - A tervek szerint október végén, november elején tarthatjuk meg a bemutatót, persze csak akkor, ha saját szövegét a nyári szünetben minden diák tisztességgel megtanulja - mondta a csoportot vezető Lengyák István, hozzátéve: szeptembertől a heti két próbán is nagy összefogással és odaadással kell dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!