Nagykanizsa

2009.05.11. 02:28

Bolyaisok kulturális kavalkádja

Nagykanizsa (hba) - Pénteken késő délután került sor a Hevesi Sándor Művelődési Központban a Bolyai János Általános Iskola hagyományos, nagyszabású kulturális bemutatójára.

zaol.hu

Több tíz éves múltra tekintenek vissza a suli kulturális gálái. Egykoron a HSMK-ban tartották a farsangi bálokat, melyeken a diákok is felléptek - ebből nőtte ki magát a seregszemle, s 15-20 éve minden tavasszal színpadra lépnek a gyerekek, hogy bemutassák produkcióikat a szülőknek, érdeklődőknek. Ezúttal néptánc, népdal, muzsika, színjátszás szerepelt a kavalkádban, melyet a búcsúzó nyolcadikasok keringője nyitott és zárt. Fellépett még az iskola kötélugró csoportja, a drámaszakkör, Horváth Ákos és Horváth Marcell, Abay Nemes Ádám, az utolsó évfolyamosok pedig Hó Ferike és a hét törpe történetét mutatták be.

- E fellépések révén egy kicsit a másik oldalukról is megismerhetjük a gyerekeket, nemcsak a tanulmányi munka tekintetében - mondta Kalamár Márta, az oktatási intézmény igazgatója. - És ezen alkalmak fontosak a végzős diákok életében is, hiszen ilyenkor egy utolsó tánccal búcsúznak, köszönnek el az iskolától, tanáraiktól.

Kalamár Márta azt is hozzáfűzte: nevelési programjukban fontos helyet foglal el a kultúra, hagyományaink őrzése, ennek is egy gyümölcse voltaképpen a kulturális kavalkád. Mint mondta: úgy vélik, az általuk gyakorolt oktatási-nevelési szemlélet hozadéka majd talán csak évek múltán köszön vissza, amikor már a gyerekek felnőtté válnak, s úgy marad meg emlékezetükben régi iskolájuk, mint ahol jó példát kaptak értékteremtésből, értékőrzésből.

- Mert a nevelési programokban le lehet írni sok szép hangzatos mondatot, de úgy vélem, a lényeg mégiscsak az, hogy ezekből mi valósul meg - mondta. - Reméljük, mi e tekintetben jól állunk...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!