Miháld

2016.01.08. 14:10

Eddig a hivatásosoknak segítettek, mostantól egyedül menthetnek a miháldi önkéntesek

Miháld – A megyében másodikként, az országban pedig huszonkilencedikként kapták meg pénteken az önálló beavatkozásra feljogosító dokumentumot a település önkéntes tűzoltói.

Horváth-Balogh Attila

A beiktató ünnepségre a helyi művelődési házban került sor, ahol elsőként dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője szólt a Miháldi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaihoz, illetve a jelenlévőkhöz.

– Önök méltán lehetnek büszkék a teljesítményükre, arra, hogy kistelepülési önkéntes tűzoltókként az ország önálló beavatkozásra feljogosított első 30 egyesülete között vannak, de a dicsőség mellett bizony, ott van a felelősség is – mondta ünnepi beszédében dr. Bérczi László. – Hiszen eddig a megyei műveletirányítás egy tájékoztatást küldött, és ha volt rá lehetőség, illetve elegendő mozgatható létszám, akkor a miháldi önkéntes tűzoltók elindultak a helyszínre. Mostantól riasztást kapnak, és a műveletirányítás azt a visszajelzést várja önöktől, hogy igen, a helyszínen vagyunk és felszámoltuk a káreseményt. Azt gondolom, hogy az elmúlt években az egyesület már bizonyította, hogy alkalmas a feladatra és érzi ennek a felelősségnek a súlyát.

Képünkön dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok a miháldi önkéntes tűzoltóknak, köztük Pati Alexandrának gratulál

Elhangzott: eddig 10 kilométeres távolságból érkeztek hivatásos tűzoltók, ha valami baj volt Miháldon, eztán azonban helyben lesz a biztonság garanciája.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője beszédében azt mondta: régről ismeri a helyi önkéntes tűzoltók, illetve az idén 120 éves egyesület kimagasló színvonalú munkáját. Hozzátette: azon túl, hogy a csapat mindig jó beavatkozó képességgel rendelkezett,  a település legfontosabb közösségformáló erejét is adta, adja máig.

Gerő Sándor polgármester arról beszélt: önkormányzatuk mindig segítő szándékkal fordult az önkéntes tűzoltók felé. Most annak lehetőségét vizsgálják, hogy az általuk használt szertár épületét az egyesület tulajdonába adhassák.

Utolsóként Márfi Szilárd, az egyesület parancsnoka mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!