Magyarszentmiklós

2016.06.01. 09:34

Új lakókat várnak az üres ingatlanokba Magyarszentmiklóson

Magyarszentmiklós – Hamarosan megépül a falu új játszótere, mely igen nagy hiányt pótol, hiszen a régi tönkrement.

Horváth-Balogh Attila

Ezt a falu időközi önkormányzati választáson januárban (a képviselő-testület még tavaly ősszel döntött az önfeloszlatás mellett) megválasztott polgármestere, Szabó Krisztián mondta lapunknak, amikor a fejlesztésekkel kapcsolatos elképzeléseiről kérdeztük.

Szabó Krisztián polgármester és Szenczy Szabolcsné, a hivatal adóügyes munkatársa egyeztet
Fotó: Szakony Attila

– Településünk hivatalosan 267 lelket számlál, de azt, hogy pontosan hányan is vagyunk, nehéz megmondani, mert sokan kimentek külföldre dolgozni. A legfontosabb célunk, hogy fiatalítsuk a falut, próbáljuk meg a fiatalokat itt tartani, illetve minél több új lakót csábítsunk be, ugyanis jelenleg húsz ház eladó Magyarszentmiklóson. Ez soknak számít, ha azt vesszük figyelembe, hogy az egész falut körülbelül 100 porta alkotja... A fiatalok itt tartását szolgálja az a játszótér is, amit saját forrásból alakítunk ki, már a nyári szünidőre.

A polgármester elmondta: a tervek közt szerepel a buszjáratok sűrítése, a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, továbbá el akarják érni azt is, hogy településük ne a zalaszentbalázsi iskola körzetéhez, hanem a Nagykanizsai Tankerülethez tartozzon. Ugyanis a gyerekek többsége kanizsai iskolákban tanul azért, mert a szülők is ott dolgoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!