Letenye

2011.05.11. 10:27

E-ügyintézés képzés Gősfán

2011. május 7-én, szombaton a letenyei Farkas Szilárd e-tanácsadó lakossági ismeretterjesztő képzést tartott a gősfai Faluházban népszerűsítve az elektronikus ügyintézés lehetőséget.

Ráczné Lánczok Zsuzsanna


A képzésen szó esett a www.magyarorszag.hu kormányzati portál adta lehetőségekről. A XXI. században már elengedhetetlen, hogy a magyar állampolgárok ne rendelkezzenek ügyfélkapu-regisztrációval, amelynek segítségével igénybe vehetik a magyarorszag.hu portál által kínált több mint 300 elektronikus szolgáltatást.

 

Az ismeretterjesztő képzésen bemutatásra kerültek az internetes okmányirodák által igénybe vehető ügyintézések (személyi okmányokkal, illetve gépjárművekkel kapcsolatos), különböző keresők (jogszabály-, gépjármű-, hivatal- és ingatlankereső) használata, valamint a betegéletút és társadalom-biztosítási jogviszony lekérdezések. Ezen elektronikus szolgáltatások köre egy vékony szeletét mutatja a teljes szolgáltatásoknak. Reméljük, hogy a kis településen is egyre többen regisztrálnak ügyfélkapu-hozzáférést, így szervesen bekapcsolódva az információs társadalom vérkeringésébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!