Lenti

2015.02.19. 13:39

Épül a szálloda Lentiben - A megszokott színvonal várja a vendégeket (x)

Lenti – A januári alapkőletételt követően az elmúlt hetekben ténylegesen is elkezdődtek a négycsillagos szálloda és a fedett fürdő bővítésének munkálatai.

Korosa Titanilla

Ahogy korábban a Zalai Hírlapban beszámoltunk róla a 94 szobás, négycsillagos, komplex szolgáltatásokkal rendelkező szállodának a gyógyfürdő melletti terület ad helyet. A több mint hárommilliárd forint összértékű beruházás a fedett fürdő bővítését is magában foglalja. A munkálatokat a Kalotherm Építészeti és Épületgépészeti Zrt. végzi. A település legnagyobb turisztikai beruházásával jelentősen bővül a szolgáltatások kínálata.

Lenti Gyógyfürdő Kft.

– Január közepén a kivitelező elkezdte a terület előkészítését, elvégezték a körbekerítést, majd kivágták az itt álló fákat, megtisztították a területet, ezt követően pedig megkezdték a bontási és földmunkákat – mondta Kutfej Attila, a létesítményt a jövőben üzemeltető Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója. A munkaterület előkészítését a helyi Városüzemeltető Kft. munkatársai végezték, akik az érintett területen több önkormányzati tulajdonban lévő épületet is elbontottak, így az erdészeti irodát, a bérlakásokat és a szintén itt található garázsokat. Az üzemeltetéshez szükséges közművek kiváltása jelenleg is folyamatban van. Ezzel kapcsolatban Kutfej Attila hozzátette, a létesítmény működéséhez nagyobb áram- és gázkapacitásra lesz majd szükség, mint amivel a jelenlegi gyógyfürdő üzemel, ezek kialakításához is megtörténtek a szükséges előkészületek, illetve az építkezés alatt mindezek kiépítése megvalósul. Az elmúlt napokban is több géppel dolgoztak a munkaterületen, ahol jelenleg a talaj humuszrétegének elhordása zajlik.

– Az alapterület kijelölését követően a szintén helyi Le-Ko Kft. végzi az alap kiásását, ez 5000 köbméter föld megmozgatását jelenti – folytatta az ügyvezető igazgató. A munkálatok ideje alatt a fürdő szolgáltatásai folyamatosan és zavartalanul üzemelnek, a munkagépekkel a leendő szálloda területén dolgoznak és az új fedett rész építési munkálatai is zajlanak már. A létesítménybe érkező vendégek akadálytalanul, a megszokott színvonalon vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

Az elmúlt hetekben a kivitelező elvégezte a munkaterület előkészítését, a bontási és földmunkákat, valamint megtörtént az alap kijelölése, és megkezdték annak kiásását is. A fedett fürdő bejárathoz vezető úton ideiglenes forgalomkorlátozás lépett érvénybe, helyette egy kőzúzalékos bekötő úton át közelíthető meg a létesítmény. Az építkezés nem okoz fennakadást a gyógyfürdőbe látogató vendégek számára.
Fotó: Kósa Róbert

– Jelenleg a gyógyfürdőbe érkezőket annyiban érinti a beruházás megkezdése, hogy a fedett fürdő bejárathoz vezető bekötő úton ideiglenes forgalomkorlátozás lépett érvénybe, helyette egy kőzúzalékos bekötő utat építettek, amin át megközelíthető az épület – tájékoztatott Kutfej Attila. A tervek szerint ezt következően pedig megkezdődnek a szerkezetépítési munkálatok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!