Lenti

2015.02.25. 18:58

A térítési díjak nem emelkednek Lentiben

Lenti - Továbbra sem változnak a bölcsődei alapellátás, valamint az azon túli szolgáltatások térítési díjai - döntött az önkormányzati képviselő-testület szerda délutáni, soros ülésén.

Korosa Titanilla

Tavaly a bölcsődei alapgondozás havi térítési díját 2100 forint/fő, míg a napi díjat 100 forint/fő összegben állapították meg. Az önkormányzat – az intézmény vezetőjének javaslatát figyelembe véve – ezen, valamint az alapellátáson túli szolgáltatások (játszócsoport, időszakos felügyelet) díjain sem változtatott.

Ugyanazon díjak érvényesek a nyersanyagnormák esetében is, mint korábban, emelésre nincs szükség, mivel az ellátó szervezetek változatlan áron tudják beszerezni az élelmiszeripari nyersanyagokat. Az önkormányzat az általa fenntartott és a helyi, állami fenntartású intézményekben is biztosítja a gyermekek és a tanulók számára az óvodai nevelési napokon, illetve az iskolai tanítási napokon a déli meleg főétkezést, valamint két további étkezést.

Elfogadta a képviselő testület a Zalavíz Zrt. víziközműre vonatkozó, 2015-ös fejlesztési tervét is. Idén közel 50 millió forint a felújítások és fejlesztések teljes összege. Ebből az ivóvízhálózat rekonstrukciójára, illetve vezetékkiváltásra 15,5 millió, csatornamű fejlesztésre 23,8 millió, míg a szennyvíztisztító telep felújítására 8 millió forintot költenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!