Kultúra

2015.04.01. 13:39

Tavaszi hangok - Ifjú énekesek hangversenye a kápolnában

Zalaegerszeg - Három fiatal zalai, Farkas Alexandra, Szegedi Benjamin és Csalló Gergely kínál különleges komolyzenei élményt a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium kápolnájában április 10-én, pénteken este hét órakor.

Arany Horváth Zsuzsa

Az énekesek már találkoztak különböző pódiumokon, de mostani repertoárjukkal először állnak a közönség elé az ingyenes koncerten.

"Ajándéknak szánjuk a műsort, s egyben szeretnék megmutatni, hol tartunk éppen" - mondta elöljáróban Csalló Gergely, a fellépők szóvivője, akiben egyszersmind a helyszínt adó iskola történelemtanárát is tisztelhetjük. Ő maga pécsi zeneiskolában végzett, majd Zalaegerszegen Pánczél Kristóf zeneiskolai tanárral, énekesnél tanult, akivel több közös fellépésen alkalma volt szerepelni. Jelenleg Huszti Bernadett operaénekes tanítványa, kedvence Verdi és Puccini.

 

Csalló Gergely. Fotó: Pezzetta Umberto

Farkas Alexandra a Pécsi Tudományegyetem előadóművészet-klasszikus ének szakos hallgatója, aki operaénekesnői pályát épít, szoprán hangfajban. Jelenleg Wiedemann Bernadett tanítványa, aki a Magyar Állami Operaház művésze.

Farkas Alexandra. Fotó: Pezzetta Umberto

Szegedi Benjamin szintén a pécsi egyetem előadóművészet-klasszikus ének szakos hallgatója, Jelenleg Tokody Ilona művésznőnél képzi tovább magát. A Simándy József nemzetközi énekverseny Simándy-díját nyerte el.

Szegedi Benjamin. Fotó: Pezzetta Umberto

"Alexandra és Benjamin énekesi pályájának indulásában Magyar Szilvia operaénekes művésznő segített, aki a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában tanította őket" - tette hozzá Csalló Gergely, aki az április 10-i koncert repertoárjáról a következőket mondta: A hely szelleméhez igazodunk a liturgikus művekkel, így lesznek egyházzenei darabok, valamint romantikus, késő barokk művekkel is szeretnénk jelentkezni. Többek között Händel, Pergolesi, Stradella, Paolo Tosti egy-egy művét szólaltatjuk meg. Utóbbi a XIX.-XX. század fordulóján élt olasz szerző aki, Angliában is élt, s a legnagyobb énekesek, köztük Pavarotti is műsoron tartotta olasz hagyományokon megszólaló műdalait.

A Tavaszi hangok címet viselő műsort a fellépők igyekeztek úgy összeállítani, hogy a közönség sokféle élményhez juthasson, amikor végighallgatja a komolyzenei koncertet. Az énekeseket dr. Félegyháziné Székely Andrea és Patai Rebeka kíséri majd zongorán és orgonán.

Legközelebb a múzeumok éjszakáján, június 20-án hallhatjuk Csalló Gergelyt, Farkas Alexandrát és Pánczél Kristófot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!