Kultúra

2015.04.13. 16:53

Megpatkolták a kaput - Idén a Hölgyklub és Merksz Andor is díjat kapott Nagykanizsán

Nagykanizsa - Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a Kanizsai Múzeumért Alapítvány idén is odaítélte a Patkó Díjat azoknak a személyeknek, illetve közösségeknek, akik leginkább segítették a múzeum munkáját.

Pásztor András

Új Patkó-díjasok Dr. Polay József, a kuratórium elnöke elmondta: Merksz Andor többek között a múzeum erkélyén látható és a múzeumi programokat ajánló Gyuri bíró bábujának elkészítéséért kapta a díjat, míg a Hölgyklub azért, mert oroszlánrészt vállalt a fejetlen fehér mén legendájának népszerűsítésében.

Csoportkép a díjátadóról. Dr. Polay József (balról) kuratóriumi elnök, Merksz Andor, Büki Pálné, a Hölgyklub vezetője, Száraz Csilla, a múzeum igazgatója és Dénes Sándor polgármester. Fotó: Szakony Attila

Az idei esztendő díjazottjai nemcsak az elismerésről szóló tanúsítványt vehették át, de a szokásoknak megfelelően hétfőn saját kezűleg szögezték fel a múzeum kapujára a szerencsepatkót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!