Kultúra

2014.10.19. 18:10

Elköszönt a közönségétől a Jóindulat

Várvölgy - Az utolsó buli ezzel az elnevezéssel tartott koncertet pénteken este a község művelődési házában a Jóindulat zenekar.

Gyuricza Ferenc

A koncert elnevezése igencsak sokatmondó volt, hiszen a zalai alterpop színtér egyik legjobb együttese bizonytalan időre felfüggeszti tevékenységét, vagyis az Udvari Dávid basszusgitáros-énekes, Udvari Ádám gitáros-énekes, Cserép Dániel gitáros-vokalista és Karácsonyi Balázs dobos felállású négyes valóban búcsúbulit tartott. Ennek oka az, hogy a zenekar ütőse egy időre külföldre távozik, így a közös munkát már nem tudja tovább elvállalni.

Utoljára? Balról jobbra Cserép Dániel, Udvardi Dávid és Udvardi Ádám a várvölgyi művelődési ház színpadán. Mögöttük a Jóindulat zenekar külföldre távozó dobosa, Karácsonyi Balázs. Fotó: Gyuricza Ferenc

A 2005-ben alapított Jóindulat tehát elköszönt a közönségétől, s a búcsúra a négy zenész elgondolása szerint csakis ott kerülhetett sor, ahonnan annak idején elindultak: a várvölgyi művelődési házban. A rendezvényre egy vendégzenekart is hívtak, az estet a zalaszentgróti The Bars nyitotta.

A péntek esti közel telt házas koncerten az időközben több fontos díjat is elnyert, s országos hírű fesztiválokra eljutott Jóindulat eddigi pályafutása szinte valamennyi fontosabb dalát eljátszotta, ezzel is felidézve az együtt töltött közel egy évtizedet. A zenekar tagjai az elmúlt hónapokban is folyamatosan dolgoztak, ennek a munkának egyik eredménye egy korábban még be nem mutatott új dal, a Dohányfüst lett, melyhez animációs videoklip is készült, ezt a koncertet megelőzően vetítették le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!