Kultúra

2014.02.09. 12:25

Schubert és Smetana Mátyás Istvánnal

Zalaegerszeg – Telt ház előtt adott hangversenyt szombaton este a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és Mátyás István orgonaművész.

Szabó Judit

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az együttest Pál János vezényelte. A koncert Schubert Rosamunda nyitányának előadásával kezdődött, majd Guilmant I.orgonaversenyét adta elő a zenekar Mátyás Istvánnal. Az orgonaművész jelenleg Bécsben él, a grazi Zeneakadémia korrepetitora, zenei asszisztensként közreműködik a Theater an der Wien operaprodukcióiban, és Európa-szerte ad koncerteket.

Hangversenyei közül kiemelkednek a bécsi Musikverein és Konzerthaus-ban, a budapesti Művészetek Palotájában, a tallinni dómban, a moszkvai Nemzetközi Hangversenyteremben, a kölni St. Gereon bazilikában és a permi Filharmóniában adott orgonaestjei. Zalaegerszegi fellépése nagy sikert aratott, akárcsak a koncert zárásaként a zenekar tolmácsolásában megszólalt Smetana-mű, a Moldva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!