Kultúra

2013.09.17. 11:40

Őrszem a múzeumban

Keszthely - A várakozásoknak megfelelően sok érdeklődője volt a hétvégén megrendezett második Festetics trófeaszemlének.

Sámel József

A több mint hatszáz trófeát ugyan csak két napig tekinthette meg a közönség, ám a Helikon kastélymúzeumhoz tartozó Vadászati Múzeum ez alkalommal „maradandó" alkotásokkal is gazdagodott. Felavatták az Őrszem nevet viselő kültéri szobrot, mellyel kapcsolatosan Tóth Csaba igazgató elmondta: Lakatos Ferenc, a múzeum támogatója egy spanyolországi aukción vásárolta az alkotást, mely egy, a négy-ötezer méter magas ázsiai hegyekben honos vadkecskét ábrázol. A spanyol művész neve nem ismert.

Tóth Csaba (balról) és Lakatos Ferenc az Őrszem nevű alkotás előtt. Fotó: Sámel József

- Szeretnénk, ha a múzeum udvara is hűen tükrözné, hogy belül mennyi látnivaló lakozik - tette hozzá. - Az elmúlt időszakban három szobrot is felavattunk, s padok, asztalok is helyet kaptak a parkban. Az „Őrszem" - úgy mint eredeti élőhelyén - kőgörgetegen áll, s a bejárat fele fordulva „őrzi" a múzeumot.

A Festetics trófeaszemle alkalmával nyitották meg a Vadászati Kulturális Egyesület által szervezett hagyományos kiállítást is, melyet jövő év februárjáig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!