Kultúra

2012.03.07. 06:46

Patkófalat terveznek a múzeum udvarára

Nagykanizsa - Ismét a régi rendszer szerint tart nyitva a Thúry György Múzeum - jelentette be dr. Polay József, a Kanizsai Múzeumért Alapítvány kuratóriumi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján.

zaol.hu

- Néhány hónapja szűkült a látogatási idő, s többen is panaszolták, hogy nem tudtak bejutni a múzeumba, amikor szerettek volna - mondta az elnök. - Közmunkaprogram keretében alkalmazhatunk két teremőrt, így újra csütörtöktől vasárnapig, 10-től 17 óráig látogatható az intézmény.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kuratórium szeretné összegyűjteni a Kanizsához kötődő történeteket, melyek az elmúlt 10 évben nem jelentek meg nyomtatásban. A pályázatra április 30-ig lehet jelentkezni, s akár régi, több nemzedéket felölelő családi legendákat is bátran be lehet küldeni, terjedelmi korlát nélkül. A legjobbakat a múzeumok éjszakáján díjazzák.

Korábbi sajtótájékoztatóján a fejetlen fehér mén patkójának történetét felelevenítő patkófalról is beszámolt már a kuratórium. Újabb fejlemény, hogy tegnap Tarnóczky Attila kuratóriumi tag elhelyezte a legendát ismertető díszes táblát a múzeum kapuján.

- Elkészült néhány nagyobb méretű patkó is, melyeket a leghűségesebb támogatók nevével szintén a kapura helyezünk majd - árulta el dr. Polay József. - A kisebbeket turisták és városlakók számára tartogatjuk. Ezeket az udvarra tervezett patkófalra szögezhetik fel. Talán szerencsét hoz nekik, csakúgy, mint a szerelmesek patkó alakú szerencsepadja, melynek még keressük a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!