Kultúra

2012.03.21. 17:43

Ismered a könyvtárad?

Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőt rendeztek szerdán a zalaegerszegi József Attila Városi Könyvtárban. A középiskolásokat immár 19. alkalommal várták a megmérettetésre.

Péter Gyöngyi


Egy-egy intézményből két társaság is nevezhetett, így  tíz csapat, összesen negyven egerszegi középiskolás vett részt a nívós versenyen, mely igen jó hangulatban zajlott.

A feladatokat összeállító szakemberek kíváncsiak voltak sok más mellett arra is, mennyire ismerik a fiatalok a könyvtárhasználati szabályzatot, a könyvtár megújult honlapját, a folyóiratokat, de az internetes keresők, valamint  az on-line katalógusok  ügyes használata ugyancsak  előnyt jelentett a jó eredmény eléréséhez. A diákok alaposan felkészültek a vetélkedőre, talpraesettek, ügyesek voltak  és mindannyian remekül teljesítettek a szakmai zsűri értékelése szerint is.

 A két első helyezett a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium két csapata lett, harmadik helyen pedig  a Páterdombi Szakképző Iskola csapata végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!