Kultúra

2011.12.12. 18:10

A Grincs lenyúlta az angyalkát

Elvis Presley kiugrik a kandallóból, és rázendít egy karácsonyi dalra. Még ez is belefér a Griff Bábszínház Hóhullásban című téli showműsorába, amit idén felújítva tűztek repertoárra.

Magyar Hajnalka


A tavalyi zajos siker indokolta, hogy elővegyék a vidám egyveleget, ami egyszerre multikulturális és hagyományőrző. A Varga Izabella főszereplésével életre kelő kavalkád a Hevesi-színház nagyszínpadát öltözteti ünnepváró köntösbe.

A zalai közönség nem pusztán a Barátok közt sztárjaként ismerheti a görkorcsolyán érkező vendéget, hiszen Varga Izabella az egerszegi színház stúdiósaként kezdte karrierjét. Bár ez aligha izgatta azt a több száz óvodást, aki hétfőn  a nézőtéren helyet foglalt. Helyesebben táncolt, integetett és énekelt együtt a társulattal és a zenészekkel, hogy közösen tartsák ébren a Mikulásra kíváncsi medvét, vagy csujjogassanak a regösökkel. Most ugyanis szabad volt kiabálni, felállni, sikítani és ugrálni a röpködő szaloncukrok után. Láthatóan és hallhatóan élvezték a produkciót, s ebben az sem zavarta őket, hogy a Luca- és a Borbála-napi hagyományok felelevenítése között egyszercsak belopakszik a színre a zöld Grincs, és lenyúlja a kandallópárkányról az egyik angyalka szobrot...

Később pedig dobszólóval emeli az előadás fényét. Összességében olyan a Hóhullásban című produkció, mint egy színpompás karácsonyfa.

Lendvai Zoltán rendező vezényletével ráaggattak mindent, ami a társulat keze ügyébe került. Régebbi darabok bábjaival futhatunk össze, koszorús költők megzenésített versei csendülnek fel, élőzene szól, a szereplők gyakorta táncra perdülnek, s bizonyára a jeles napok hagyományaiból is megragad valami a gyerekekben. Ja, és végül Grincs is visszahozza a gipszangyalkát...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!